אז איך מעשנים אסאדו

עישון אסאדו

מחקר שנערך בשנת 2019 קבע כי אחד מכל שלושה גברים חולם על עישון בשר בדיוק כמו בסרטונים שהוא רואה ברשתות החברתיות.
עוד קובע המחקר כי רק אחד ל45 גברים באמת מעשן בשר במהלך חייו.
הסיבה הנפוצה ביותר שבגללה אנשים לא מעשנים בשר היא “אני לא מבין בזה זה משהו ששייך רק לטבחים גדולים”

ב Barbenq –   מטבחי חוץ מנגלים ומעשנות החלטנו להגשים לכם את החלומות ולתת לכם את המוצר והדרך שיפתחו בפניכם עולם חדש של טעמים.

שלושת הדברים היחידים שאנחנו צריכים בשביל להגשים את החלום הם:
 1. מעשנה איכותית מבית Barbenq  מטבחי חוץ, מנגלים ומעשנות.
2. פחמים איכותיים המתאימים למעשנה
3. בשר (אסאדו במקרה שלנו) איכותי וטרי.

אז מהם שבעת הצעדים למתכון המושלם?

מדליקים את הפחמים מחוץ למעשנה במגירת הפחמים המיועדת שקיבלתם יחד עם המעשנה שלנו. 

מתחילים בניקיון חלקי של השומן, כמובן שחייב להשאיר שומן בכמות יפה על הבשר שכן בשומן יש הרבה טעמים נפלאים ובכל מקרה השומן נמס מהבשר במהלך העישון.

עוברים לשלב המסאז’ – בשלב זה אנו מעסים את נתח הבשר עם חרדל בכמות יפה שתכסה את כל הנתח ובכך גם נקבל טעם אחיד וגם נקבל “דבק” לתבלינים שלנו.

בשלב הבא אנו מתבלים את הבשר ב:

  • פפריקה
  • פלפל שחור
  • שום גרוס
  • כמון
  • מלח עבה
  • צ’ילי חריף גרוס – (לא חייב, מומלץ מאוד!)

 חשוב מאוד לתבל את הבשר בהרבה תבלינים ולעטוף את כל הנתח בחרדל ותבלינים.

לפני שנתחיל את העישון חשוב לוודא שכמות הפחמים במעשנה היא תקינה ושאכן הפחם שלנו הוא פיחם איכותי המתאים לעישון בשר.

בשלב העישון רצוי מאוד להכניס שבבי עץ תפוח למעשנה.

לאחר התיבול אנו מתחילים את עישון הבשר כשעצמות האסאדו כלפיי מטה והשומן כלפיי מעלה.
המטרה שלנו היא שהשומן יימס לתוך הבשר וייתן לנו את טעמו הנפלא ולא ייפול לחינם על הפחמים.
זמן העישון הוא כשעתיים – 3 שעות (תלוי במשקל הנתח) אנו

 

מוציאים את האסאדו מהמעשנה ונותנים לו להתקרר מעט.

לאחר שהבשר הגיע לטמפרטורה שהיד עומדת בה אנו עוטפים את הבשר היטב בנייר כסף ב2 שכבות ומחזירים למעשנה כשהעצמות כלפיי מעלה לעוד שעה וחצי – שעתיים וחצי (תלוי בגודל הנתח)
לאחר ההמתנה מוציאים את הבשר מהמעשנה ומוודאים שהוא אכן רך ומוכן למאכל

 

ניתן – למרוח רוטב הדרים/יין  שהוכן בזמן ההמתנה בשלב זה על הבשר.


לאחר שווידאנו שהבשר אכן מוכן ורך כרצוי אנו עוטפים אותו בחזרה בנייר הכסף ונותנים לו

20 דק – חצי שעה להתקרר ולנוח.
שימו לב זמן המנוחה הוא זמן מאוד חשוב לתהליך של הבשר אל תמהרו בשלב זה למרות שהבשר מחוץ למעשנה הוא עוד “עובד”.

לאחר שהבשר נח נשאר לנו רק להנות מבשר טעים ואיכותי שניתן לקבל רק בעזרת מעשנה איכותית ומקצועית ועם הפחמים ושבבי העץ .

לאחר שהבשר נח מומלץ להגיש אותו עם ירקות על האש וסלט טרי ומרענן.

 

בתאבון – תספרו איך היה 😊